Algemene info

 

Over S.E.Z.A.

De SEZA staat voor Stichting Eerste Zaalvoetbalcompetitie Asten en is opgericht op 20 maart 1985. Het bestuur van de SEZA bestaat uit vijf personen, waaronder een voorzitter, secretaris, penningmeester, functionaris communicatie en PR en een competitieleider. Voor contactgegevens kunt u op de button “contact” rechtsboven op deze site drukken.

De SEZA organiseert ieder jaar een zaalvoetbalcompetitie in sporthal De Schop in Asten (Lienderweg 66). De teams zijn verdeeld over een eerste klasse en een tweede klasse en er wordt een promotie- degradatiesysteem gehanteerd. Nieuwe teams beginnen in principe in de tweede klasse. Naast de reguliere competitie wordt ook een bekercompetitie gespeeld.

De competitie wordt gespeeld in de zomermaanden in de periode van begin april tot en met eind oktober. In deze periode zit een zomerstop in verband met de vakantieperiode. De speelavonden zijn op maandagavond en vrijdagavond. Per speelavond worden vijf westrijden gespeeld. Competitiewedstrijden duren 30 minuten, net als bekerwedstrijden. De bekercompetitie start met een poulefase. De eerste wedstrijd van de avond begint om 19:30u en de laatste wedstrijd van de avond begint om 21:42 uur. De wedstrijden worden geleid door een scheidsrechter en twee vlaggers. Beide teams dienen een vlagger te leveren.

De eerste en de tweede klasse hebben geen vaste speelavond en alle teams moeten dus zowel op maandag als op vrijdag kunnen voetballen. Voor aanvang van het seizoen kunnen de teams data opgeven waarop men zeker niet kan voetballen (verhinderdata) en een favoriete speeldag kiezen. Het bestuur van de SEZA probeert bij het opstellen van het competitieschema zo goed mogelijk rekening te houden met de opgegeven verhinderdata.

Als u zich met een team wilt aanmelden voor de competitie kan dit door gebruik te maken van de formulieren die u kunt downloaden op de homepage van deze site.

Het inschrijfgeld bedroeg in 2014 490,00 en wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.

Voor vragen kunt u altijd mailen naar info@seza.nl .