Wedstrijdverslagen

 

 

Wedstrijdverslagen Bij Willem competitie

WEDSTRIJDVERSLAGEN 2017:                 Zaalvoetbalcompetitie Asten

Vrijdag 6 oktober 2017

CONTROL DIGIT / JAN VAN HOEK / INTERSPORT THIJSSEN – DE PATATTERIE / GERETTI: 1-8
Na het behalen van het kampioenschap in de tweede klasse, proficiat daarmee en knap gedaan, heeft Control direct te weinig man op de been kunnen brengen. Met een man minder was het direct een moeilijke avond, daar Luuk Eijsbouts tweemaal het net deed bollen. We begonnen overigens om 20:03, omdat de eerste wedstrijd niet doorging. Frans Bouwmans maakte de 0-3 en de wedstrijd was eigenlijk gespeeld. Hein Schuurman, terug van weggeweest in de Schop, was direct captain bij Control. Hij maakte de 1-3 door de keeper te omspelen. Het leek weer even spannend te worden, maar na 20 minuutjes maakte Niels vd Kerkhof de 1-4 door de beentjes van de keeper. Uiteindelijk werd het nog 1-8 door een doelpunt van Tim Lamberts en Roy Slegers(2x) en Frans Bouwmans.

INDE HYPOTHEEKELARIJ / LOLAAR – DE MEER / SKIPPY: 4-7
Met maar één vlagger, bij de thuisploeg, begon de wedstrijd op het scherpst van de snede. Beide teams wilden duidelijk drie punten meenemen in de voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Sidi Kourouma maakte 0-1 na een mooie counter. Met twee man wisten zij de keeper te verschalken. De counter terug was zo mogelijk nóg sneller. Keeper Tom Hoesman ving de bal na een schotje van De Meer, gooide de bal naar Tom Peters die in twee aanrakingen de keeper passeerde. Tom Peters maakte vlak daarna ook de 2-1 met een droge schuiver. Keeper Hoesman maakte hierna echter een foutje, hij pakte groen. De penalty werd benut door Islam Elsayyed, 2-2. Powerplay dus. Aanvallen, aanvallen, riepen de spelers van de uitploeg. Maar helaas, de man-De Meer-situatie werd niet uitgebuit. Toen de tegenstander weer met vijven was, scoorde De Meer wel. Robin Rijnders maakte de 2-3. Drie punten in de maak? Mika Arts legde de bal daarna met de linkerschoen over de keeper en het verschil was twee. Doe eens gek, was de reactie na zo’n voorsprong. Sidi Kourouma liet zien de schaarbeweging van Wiel Coerver te beheersen koeltjes af te ronden, 2-5. René Peters maakte 3-5 met een strak afstandsschot. Met nog zeven minuten te spelen maakte Rick Sleegers zelfs 4-5 met een intikker! Kourouma met zijn derde bracht de marge weer op twee. Robin Rijnders besliste het duel met de 4-7. Rijnders pakte nog groen en mocht naar de strafstoel. Vanuit daar mocht hij gaan douchen want het duel was vrij snel afgelopen nadat de penalty gemist werd.

FRANK VERJANS / ERIMA – CAFE SKIPPY: 2-4
Halve finale van de Tapgasten Bokaal! Er zat direct veel publiek op de tribune. De amusementswaarde was niet direct hoog, weinig kansen en weinig spektakel. Na tien minuten nog steeds geen kansen. Een echte knock-out wedstrijd lijkt het wel. Zorg dat je niets weggeeft. Na veertien minuten schoot keeper Stan Ramaekers op de lat. Deze kon er eigenlijk niet echt in van zo’n afstand, maar een wedstrijdverslag van een paar regels is ook weer zo jammer voor een halve finale. Uit het niets, een Bergkamp-achtige aanname van Rudi Nijssen en de 0-1 was een feit. Verjans moet nu komen. Redding van doelman Van Kemenade, balletje aan de voet, schot vanuit zijn cirkel en 0-2. Wedstrijd klaar, zou je zeggen. Helemaal toen Niels van Arendonk 0-3 maakte na een tikkie breed alleen voor de keeper. Twintig seconden later maakte Tim Koppens echter 1-3. Ondergetekende was nog aan het typen, dus u mag zelf invullen hoe het doelpunt viel. Een doorgebroken speler werd neergehaald door Welten en hierdoor werd het nog behoorlijk spannend. Met een man minder maakte Rob Aarts de 1-4, verrassend met een man minder! Ze kregen zelfs nog een penalty en die scoorde Niels van Arendonk. Twan Rademakers maakte 2-4, de finale is voor Cafe Skippy !

Vrijdag 29 september 2017

JEUKEN CONTAINERSERVICE – INDE HYPOTHEEKALERIJ / LOLAAR: 3-3
Het eerste doelpunt werd gemaakt door Jeroen Driessen. Hij wist te scoren naar een soort powerplay met vier aanvallers tegen twee verdedigers. Het was zo dat niemand op de strafbank zat, er werd gewoon slecht omgeschakeld door Inde. Inde ging aanvallen en Ed scoorde de 1-1. Vlak daarna gingen ze zelfs aan de leiding door een doelpunt van Rick Sleegers, maar nog geen twintig seconden later maakte Thijs Haasen alweer gelijk. Drie minuten voor tijd, de klok werd net stil gezet, scoorde Rick Sleegers een intikker, 2-3. Het leek drie punten waard, maar Driessen zijn tweede en het werd 3-3.

CONTROL DIGIT / JAN VAN HOEK / INTERSPORT THIJSSEN – TINNEMANS VAN LOON: 4-1
Rustige wedstrijd. Thijs Berkers beet het spits af met de 1-0. Vlak daarna was het Paul Schuurman die de 2-0 maakte. Lange tijd gebeurde er weinig, maar Stefan van Bussel krulde de bal in het uiterste bovenhoekje. Met nog twaalf minuten op de klok pakte Paul Schuurman een groene kaart. De man-meer-situatie werd niet benut door TiLo. Het was keeper Rob van den Hurk die de 3-0 maakte en de wedstrijd besliste. Uiteindelijk scoorden Niek Sleegers, net als zijn broer eerder op de avond, en Jozef van Asten nog.

JOOST STUCWERKEN – FC SHINE: 8-1
FC Punter deed weer van zich spreken en de thuisploeg counterde erop los. Leuke wedstrijd ! Een foutje werd genadeloos afgestraft door Martijn Mulder, 1-0. Een minuutje later van precies dezelfde afstand was het net niet raak, maar weer door Mulder. Uitkijken dat het niet te hard gaat zo. Langzaamaan ging FC Punter ook meevoetballen en het kreeg kansen door Giebelen & Driessen. De bal werd zelfs een keer van de lijn gehaald, maar in de counter scoorde Kersten de 2-0.  Het is ondertussen wachten op de derde treffer. Keeper Bankers bemoeit zich meer en meer met de aanval wat gevaarlijke counters veroorzaakt. Een blunder van de doelman leidde echter uit het niets de 2-1 in, gemaakt door Driessen. Geen punter dit keer, maar een intikker met binnenkant voet. Er werd flink druk gezet vanuit Shine om de gelijkmaker te forceren, maar wederom een counter betekende de treffer voor Joost Stucwerken. Rick Kleijsen maakte hem. Uiteindelijk werd het 8-1, doelpunten nog van Han Kersten 2x, Rick Kleijsen 2x en Joost Meeuws.

Vrijdag 22 september 2017

De Patatterie  / Gerettie – Inde Hypotheekelarij / Lolaar: 1-4
De eerste wedstrijd van vanavond gaat tussen De Patatterie en Inde Hypotheekelarij. Een wedstrijd in de tweede klasse waar beide teams nog een rol van betekenis kan hebben, mits er gewonnen wordt. Na een stroef begin nam Inde het voortouw en komt verdient op voorsprong. Deze voorsprong geeft het niet meer weg en wint gemakkelijk met 1-4.

 

FC Panenkie – Jeuken Containerservice: 2-2
De tweede wedstrijd gaat tussen het veredelde elftal van FC Panenkeie tegen de vaste 5 van Jeuken Containerservice. FC Panenkie is volgens de ranking de favoriet, maar deze rol weet het team van Stefan Stevens niet waar te maken. Wel komt Pannekie vroeg op voorsprong, maar lang kunnen ze daar niet van genieten. Thijs Hazen scoort gauw genoeg tegen. Daarna volgen de kansen voor Panenkie en uiteindelijk is het Jeroen Goossens die het net weet te bollen. Wederom komt Jeuken langs zij en krijgt het nog kansen op de overwinning, maar deze blijft uit. Beide teams moeten het doen met een puntendeling, 2-2.

Control Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen – Buro 3: 5-1
De volgende wedstrijd gaat tussen Contol Digit / Jan van Hoek  / Intersport Thijssen en Buro 3. Buro 3 maakt nog kans op het kampioenschap, dus voor hun zijn de 3 punten cruciaal. Echter bleek de wedstrijd anders te lopen en Control Digit bleek niet mee te werken in Buro 3’s plannen. Door goed georganiseerd voetbal en simpel spel wisten de mannen van Control Digit een duidelijke 5-1 overwinning te boeken. Hiermee werden de 3 punten veilig gesteld en het doelsaldo opgekrikt.

La Patat – Cafe het Spektakel: 1-5
Met de weet dat het kampioenschap zo goed als niet meer haalbaar is trad het Spek aan tegen La Patat. Met 5 man en zonder vlagger komt het Spek vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Mark Bosch scoort uit een goed lopende aanval. Hierna volgt een periode met weinig kansen en trekt Martijn Henst letterlijk aan de bel. De eerste groene kaart is een feit. Hierdoor weet La Patat te profiteren en scoort 1-1. Vlak daarop is het wederom Mark Bosch die zijn team op voorsprong zet. Het Spek dacht dat Henst zijn les geleerd had, maar schijn bedriegt, hij vergrijpt zich weer aan de tegenstander. Wederom een groene kaart. Dit maal is het niet La Patat die weet te scoren, maar het Spek met 4 man. Uiteindelijk bouwt het de stand uit naar een 1-5 overwinning en stelt het de 3 punten veilig.

Frank Verjans / Erima – Joost Stucwerken: 8-1
De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Frank Verjans / Erima en Joost Stucwerken. Hierin bleek Frank Verjans de bovenliggende partij te zijn. Het team scoort doelpunt na doelpunt en de een mooier dan de ander. Vroeg in de wedstrijd wordt het 2-0, doelpunten van Stan Ramakers en Bas Spang. Na de groene kaart van Mulder (Joost Stucwerken) gaat Frank Verjans verder met scoren. Het bouwt de score uit naar 8-0. Toch wordt de eer gered voor Joost Stucwerken: 8-1.

Vrijdag 15 september 2017

Cafe Skippy – La Patat: 1-3
De eerste wedstrijd van vanavond is er een in de eerste klasse. Skippy tegen La Patat, oftewel jong tegen oud. Het was een wedstrijd met spanning en twee teams die voor de winst willen gaan. Met kansen over en weer wist La Patat als eerste een doelpunt te maken. Willem Slaats scoort uit de counter. Niet veel later verdubbeld La Patat de score, dit maak is Koen Baltussen de gevierde man. Skippy moet aan de bak, maar komt helaas niet verder dan 1-2. Uiteindelijk is het laatste woord voor Douwe Hurkmans die de eindstand bepaald op 1-3 in het voordeel van La Patat.

De Meer / Skippy – Buro 3: 4-7
De Meer / Skippy tegen Buro 3 bleek een wedstrijd te zijn met veel doelpunten. Het uit team kwam terecht op voorsprong middels Dennis Egging. Niet veel later wist Elsayed tegen te scoren, zo golfde het spel op en neer. Na de 1-1 stand, werd de stand getild naar 2-2 en daarna naar 3-3. Beide teams wisten het net vaak te bollen. Daarna sloeg de vermoeidheid en de irritatie in bij De Meer. Er werd meer gepraat dan gevoetbald. Buro 3 wist hiervan te profiteren en via Tim Wilbers en Dennis Egging de stand naar een riante 3-5 voorsprong te tillen. Vooral dat laatste doelpunt had een grote doses schoonheid. Tot de eindstand van 4-7 veranderde er niet veel in het spelbeeld.

Tinnemans van Loon – FC Panenkie: 1-3
Tinnemans van Loon tegen FC Panenkie was een pot die op een lag tempo gevoetbald werd. Het spelbeeld was als volgt: Tinnemans groef zicht in en Panenkie probeerde er tussendoor te voetballen. Dat laatste bleek nog moeilijk te zijn voor Panenkie. De ploeg wist weinig kansen te creëren en scoorde moeizaam. De 0-1 kwam op naam van Ronald Bakens. Kort daarop was het Jaap Tinnemans die gelijk maakte, dus Panenkie kon weer aan de bak. Dit deed het en speelde de wedstrijd uit met een 1-3 overwinning.

Jeuken Containerservice – Contol Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen: 0-1
Jeuken tegen Control Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen was een wedstrijd die te beschrijven is in weinig woorden. Kansen waren er weinig, doelpunten een en punten 3 voor Control Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen.

Cafe Toff – Cafe ’t Spektakel: 5-0
De “topper” in de eerste klasse tussen Toff en het Spek is ooit van een hoger niveau geweest. Het Spek dat moet aantreden met een B-team en is genoodzaakt Henst op doel te zetten. Ook Toff heeft niet de beschikking over de vaste 5, maar weet toch een aardig team op de been te brengen. Dit vertaald zich ook in de score, vroeg in de wedstrijd staat het al 2-0. Daarna geeft het Spek toch meer gas, kansen volgen, de paal geraakt, maar doelpunten blijven uit. Dan volgt de welbekende voetbalwed, wie hem zelf niet maakt… en zo geschied. 3-0 op naam van Rowan Manders. Eindstand 5-0

Vrijdag 8 september 2017

Joost Stucwerken – Cafe ’t Spektakel: 6-5
De eerste wedstrijd van de avond is er een in de eerste klasse, namelijk Joost Stucwerken thuis tegen Cafe ’t Spektakel. Het Spek neemt het heft in handen en begint voortvarend aan de wedstrijd. Gauw genoeg komt de ploeg van Mark Bosch op een riante 0-5 voorsprong. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar nadat de 1e, 2e en de derde goal van Joost Stucwerken achter keeper Koen van Dijck lag werd het weer spannend. Het lakse spel van het Spek wierp zijn vruchten niet af en met een 4-5 stand kreeg het Spek een groene kaart. Met nog 3 minuten op de klok werd de 4-5 achterstand door Joost Stucwerken omgezet naar een 6-5 overwinning.

FC Panenkie – Inde Hypotheekelarij  / Lolaar: 3-7
De tweede wedstrijd van vanavond gaat tussen FC Panenkie en Inde Hypotheekelarij / Lolaar. Zonder wissels weet FC Panenkie de voorsprong te pakken. Rene Martens is de doelpuntenmaker. Heel lang konden ze niet genieten van de voorsprong, deze werd snel omgebogen door Inde wat daarna haar voorsprong uitbouwt naar een riante 1-6 voorsprong. Uiteindelijk weet Panenkie nog 2 keer tegen te scoren maar verder als 3-7 komt het niet. Moe gestreden gaan beide teams douchen.

Tinnemans van Loon – Buro 3: 3-4
De derde wedstrijd gaat tussen Tinnemans van Loon en Buro 3. Op voorhand lijkt het een makkelijke overwinning te worden voor Buro 3, wat 3 punten moet halen omdat de concurrent punten verspeeld heeft. Dit bleek toch anders te zijn. Tinnemans van Loon kwam mooi op voorsprong door een doelpunt van Jozef van Asten. Daarna wist Buro 3 het wel over te nemen en op een 1-2 voorsprong te komen. Tinnemans van Loon verkocht de huid duur en maakte de stand wederom gelijk. Desnoods keeper Ruud van Berlo moest Buro 3 op voorsprong zetten.\
Dan breekt de laatste minuut aan… De minuut waarin Tinnemans van Loon haar keeper wisselt voor en veldspeler en scoort. Een gelijkspel lijkt binnen handbereik. Lijkt. In de laatste seconde scoort Bram van den Eerenbeemt de bevrijdende en winnende 3-4.

De Meer / Skippy – Jeuken Containerservice: 3-1
De een naar laatste wedstrijd van deze speeldag gaat tussen De Meer / Skippy en Jeuken Containerservice. Dat betekend een wedstrijd in de onderste regionen, dus zoals genoemd in de volksmond ‘een 6-punten-wedstrijd’. De Meer pakt vroeg in de wedstrijd de voorsprong en blijft het betere van het spel houden. Toch komt Jeuken langs zij door Floran van Houts. Na de nodige kansen pakt De Meer toch weer de voorsprong. Deze komt nog in gevaar als Mika Arts 3 minuten voor tijd een stomme groene kaart pakt. Met 4 mant weet het team van de Meer toch de winnende 3-1 te maken en stelt de 3 punten veilig.

FC Shine – Cafe Skippy:1-3
De laatste wedstrijd van de dag gaat tussen FC Shine en Cafe Skippy. In de eerste minuut is het meteen raak. Topscorer Roel Janssen profiteert van een foutje. Na 3 grote kansen, krijgt Skippy toch de gelijkmaker om de oren. Jordi Giebelen scoort tegen. Na dit doelpunt weet Sjors Prosman zijn vierde grote kans te verzilveren. Cafe Skippy blijft de controle houden in de wedstrijd en bouwt de score uit naar 3-1 door wederom Roel Janssen. Dat is meteen ook de eindstand!

 

Vrijdag 1 september

CAFE SKIPPY – JOOST STUCWERKEN: 6-2
Op de dag na Deadline Day voor wat betreft de transfermarkt leek het dat Joost Stucwerken de markt op had moeten gaan. We waren nog geen zeven minuten bezig en het stond al 3-0 door doelpunten van Rob Aarts, Rudi Nijssen & Giel van Kemenade. Een afstraffing leek in de maak, maar geheel uit het niets scoorde Stefan Vlielander de 1-3 en direct daar achteraan Ruud Leenen de 2-3. Binnen één minuut was het weer erg spannend. Het spel golfde vanaf dat moment op en neer en het was hierdoor een leuke wedstrijd om te zien. Giel van Kemenade moest enkele malen reddend optreden (en deed dit ook). Sterker nog, hij leverde een ware assist op Joost Berkers! Enkele minuten daarna leek Nijssen met zijn tweede doelpunt de wedstrijd te beslissen, waarna hij zelfs nog zijn hattrick compleet maakte, 6-2.

FRANK VERJANS / ERIMA – CAFE TOFF: 5-5
De uitdager van de eerste klasse, wellicht een toekomstig kampioen, speelde een goede wedstrijd tegen de regerend kampioen. Toff koos voor de counter, maar die kwam er lang niet altijd goed uit. Erima heeft geen enkele keer achter gestaan en dwong Toff zelfs tot het maken van enkele overtredingen. Tweemaal resulteerde dit in een groene kaart. De meeste groene kaarten werden echter gepakt door de thuisploeg (3 keer). Mede hierdoor gaf Erima de winst uit handen en kwam de late gelijkmaker op het bord. Twan Meulendijks en Bas Imandt maakten er allebei twee.

JEUKEN CONTAINERSERVICE – TINNEMANS VAN LOON: 1-1
Inzet van deze wedstrijd: Plaats vier in de tweede klasse. Maar liefst twintig minuten waren er verstreken toen het eerste doelpunt viel. Het was Floran van Houts met de 1-0. Beide kanten gingen voor een doelpunt, maar het leek bij 1-0 te blijven. Jozef van Asten heeft naar verluid flink getraind de laatste weken of maanden, maar dit resulteerde nog niet in doelpunten. Kansen wel , maar doelpunten nog niet. De paal hielp Tinnemans nog op de been en vlak voor tijd was het zelfs Babbel die de 1-1 maakte. Voor degenen die het niet weten: Mark van Oosterhout is de naam.

DE PATATTERIE / GERETTIE – FC PANENKIE: 3-1
In een beetje een saai eerste kwartier scoorde Dennis Kanters de 1-0. FC Panenkie wilde wel, maar kon niet echt potten breken. Jeroen Goossens probeerde het net zo vaak als normaal maar wist lang geen doel te treffen. Vanuit het niets werd het toch ineens 1-1 door Goossens en de FC leek door te willen drukken om de drie punten te pakken. Grote kansen bleven echter uit. Het was doelman Mark van Moorsel die een minuutje voor tijd de bal fenomenaal in de kruising poeierde. Een ongekend doelpunt, 2-1. Het verzet was direct gebroken want Niels van de Kerkhof maakte zelfs nog 3-1.     

INDE HYPOTHEEKELARIJ / LOLAAR – CONTROL DIGIT / JAN VAN HOEK / INTERSPORT THIJSSEN: 4-7
De laatste wedstrijd begon eigenlijk direct met een doelpunt van Jos Hurkmans die de 0-1 maakte. Inde had een goede ploeg op de been gebracht en dat loonde zich met twee doelpunten van Tom Peters. Dat hij daarna nog een “rainbow flick” deed, was helemaal mooi. Voor wie niet weet wat een rainbow flick is, verwijs ik graag naar voetbaltrucjesleren.nl . Zijn tegenstander was in elk geval gefopt. Enkele minuten later liet Thijs Berkers zien wat effectief voetbal is door de bal binnen te schieten en dat was de 2-2. Aan beide kanten kon de derde vallen aangezien het spel op en neer golfde en er veel kansen waren. Jos Hurkmans deed het, hij produceerde met een schot uit de draai de 2-3. Inde deed er verschillende minuten over om de gelijkmaker te produceren. Doelman Loomans ging al een keer mee, meerdere counters en Rene Peters maakte ‘m. Vanaf de aftrap lag de bal er na tien seconden al weer in, wederom Jos Hurkmans, 3-4. Twee goede reddingen van Loomans voorkwamen de beslissing. Rene en Tom Peters gingen samen op doel af voor de gelijkmaker, maar treuzelen of egoïsme, minstens één van de twee, voorkwam een doelpunt. Hier leek trouwens een overtreding aan vooraf te gaan. In de counter besliste Jos Hurkmans het duel, 3-5.Uiteindelijk werd het 4-7.  

Maandag 28 augustus

FC Panenkie – De Meer / Skippy: 5-0
Na 6 weken zomervakantie wordt op deze laatste maandag van augustus 2017 ook de 40e Astense zaalvoetbalcompetitie hervat. Niet zoals gebruikelijk met een vervolg van de lopende competitie maar met, zoals bekend, de 2 aparte klassen die gemaakt zijn op basis van de resultaten voor de zomer. De eerste partijen die na het zomerreces aan mochten treden waren Panenkie en de Meer / Skippy. FC Panenkie behaalde aan de hand van Ronald Bakens en Jeroen Goossens een ruime en eenvoudige zege: 5-0. René Linders opende tot ieders (zichzelf incluis) verbazing op schitterende wijze de score. Daarna wisten ook Bakens en Goossens (liefst driemaal) het net te vinden. Ander hoogtepunt naast de treffer van Linders was de doelpoging van Nick Kessels. Hijzelf zag de bal al de winkelhaak invliegen, helaas beroerde hij de bal niet wat tot het nodige gegrinnik in de zaal leidde.

Tinnemans / van Loon – De Patatterie / Geretti: 1-6
Na een moeizame start in de Astense Zaalvoetbalcompetitie begint De Patatterie steeds beter te draaien. De spelregels zijn onder de knie en over een goed tactisch plan beheerst men inmiddels ook. In de zomermaanden hebben ze mogelijk ook nog wat aan hun fysieke gestel gedaan. Iets wat bij tegenstander TILO onwaarschijnlijk is. Met deze gegevens zal het u niet verbazen dat Geretti een eenvoudige zege boekte: 1-6. De doelpunten kwamen van de schoen van Jarno Stappers (2x), Dennis Kanters (ook 2), Luuk Eijsbouts en Niels van de Kerkhof. In de laatste minuut beging doelman Mark van Moorsel nog een onreglementaire overtreding waarvoor hij 2 minuten op de stoel mocht gaan zitten. De tevens toegekende strafschop wordt onberispelijk binnengehamerd door Wiljan Beelen.

Buro 3 – Inde Hypotheekelarij: 5-2
Ook de derde wedstrijd van de avond betreft er een in de tweede klasse. Ditmaal de blauwwitte brigades van Buro 3 en Inde Hypotheekelarij. Buro 3 heeft vanaf het eerste fluitsignaal het beste van het spel en wint vrij eenvoudig: 5-2. Dennis Egging weet er 3 te maken, en ook Daan Verberne en Frank van Heugten troffen doel. Voor Inde weet alleen Gijs van Helmond het net te vinden. 1 reguliere goal en eenmaal uit een strafschop.

Cafe Het Spektakel – Frank Verjans / Erima: 4-1
Na 3 wedstrijden in de tweede klasse wordt de avond afgesloten met twee wedstrijden in de eerste klasse. Bij de eerste partij stroomt de zaal ook vol. Vele toeschouwers zien titelkandidaat Café Het Spektakel het opnemen tegen Frank Verjans / Erima. Het Spek maakt haar favorietenrol waar door beter en slimmer te spelen dan Verjans. Teun van Erp (tweemaal), Mark Bosch en Sam Okkers scoren. Voor Erima tekent Stan Ramakers voor de eretreffer.

La Patat – FC Shine: 5-13
De avond wordt afgesloten op een rustige wijze. Het publiek dat in de vorige wijze nog in grote getalen op de tribune zat, verlaat snel de zaal en een viertal familieleden komt nog even kijken naar La Patat en FC Shine. La Patat heeft echter maar 4 spelers tot haar beschikking waardoor zij een zware kluif te verwerken hebben tegen Jordi et co. Doelman Niels Bankers biedt La Patat in de beginfase nog de helpende hand door een onnodige overtreding. De toegekende strafschop wordt benut door Melvin Zweers. In de 2 minuten dat er maar 8 spelers op de vloer staan, weet Koen Bosch zelfs de score te verdubbelen. Als Bankers erna weer de vloer betreed gaat het hard en benut FC Shine de man meersituatie optimaal. Sohail Rahimi (tweemaal), Puk van Bussel (driemaal), Jordi Giebelen (liefst 5x), een eigen doelpunt van Bosch en Niels Bankers (tweemaal) scoren voor FC Shine. Bosch scoorde voor zijn eigen team ook nog driemaal.

Vrijdag 14 juli

CAFE TOFF – FC PANENKIE: 7-0
Doordat de tweede wedstrijd niet door ging, werd Cafe toff tegen FC Panenkie om 8 uur gespeeld. Vroeg in de wedstrijd opent Youri van Brussel de score. Even later werd dit verdubbeld door Joost van der Velden. Cafe Toff op rozen en voetbalt de wedstijd makkelijk uit. Verder was er een terecht gegeven en benutte strafschop voor Toff, maar de scheids voelde de wedstrijd goed aan en gaf geen groene kaart. Uiteindelijk blijkt het een makkelijke wedstrijd te zijn voor Toff, dat wint met 7-0. Doelpunten van Leon van den Bosch 2x, Martijn van den Einden en Jeri Teljoarubun.

DE MEER / SKIPPY – FRANK VERJANS / ERIMA: 3-9
De wedstrijd tussen de Meer /  Skippy en Frank Verjans / Erima lijkt aan de stand te zien een simpele overwinning te worden voor Frank Verjans. Dit bleek niet zo te zijn. Wel kwam het team van Erima gauw op voorsprong door Bas Spang. Dit gaf het ook snel genoeg weer weg, De Meer weet de score om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Doelpunten van Kamil Kupczak en Sidi Kourouma. Hierna moest Frank Verjans / Erima echt gas geven en dit doet het ook. Het ene doelpunt na het andere valt en de wedstrijd eindigt in ‘uiteindelijk’ een makkelijke 9-3 overwinning voor Frank Verjans / Erima.

FC SHINE – INDE HYPOTHEEKELARIJ / LOLAAR: 8-3
FC Shine ‘aka’ FC Punter United tegen Inde Hypotheekelarij / Lolaar is de voorlaatste wedstrijd van de avond. Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op, Steef Driessen opent de score voor FC Shine en niet veel later maakt Roy Welten de gelijkmaker. Hierna komt FC Punter United los Martijn van Bussel en 2x Jordi ‘puntertje’ Giebelen tillen de stand naar 4-1. Faisal Hassan scoort nog tegen voor Inde, maar dit bracht de spanning in de wedstrijd niet terug. Eindstand geworden 8-3.

TINNEMANS VAN LOON – CAFE SKIPPY:
De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Tinnemans van Loon en Cafe Skippy. Relatief vroeg in de wedstrijd komt Skippy op een 0-1 voorsprong, Sjors Prosman is de doelpuntenmaker. Het heeft weinig te vrezen van Tinnemans van Loon. Het bouwt dan ook de score uit, snel genoeg staat het 0-5.

De doelpunten werden gemaakt door 2x Rob Aarts en 2x Karim Zeroual. De 5-0 komt op naam van Jasper Werts die in de zaal zijn middenlijnvrees overwint. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met een 0-8 stand in het voordeel voor Skippy.

Maandag 3 juli

De Meer/Skippy  – Jeuken Containerservice: 5-4
Nadat eerder op de dag Peter Sagan achterstevoren op zijn fiets zijn eerste Touretappe van 2017 boekte, mochten de teams vanavond ook proberen een overwinning te behalen met twee vingers in de neus. De Meer / Skippy en Jeuken Containerservice lukte dat niet. Niet omdat de kwaliteit ontbrak. Maar vooral dat men aan elkaar gewaagd was in dit kelderduel. De Meer / Skippy liet zien dat het inmiddels al het geleerd heeft dit jaar en won toch wel verdiend met en kleine marge: 5-4. De doelpunten kwamen op naam van Luc Lemmen, Kamil Kupczak (3 stuks) en Mika Arts. Voor Jeuken scoorden Thijs Haasen en Jeroen Leuwerink liefst driemaal.

FC Shine  – La Patat: 0-7
Op basis van de uitslag zou je denken dat La Patat in wedstrijd 2 wel een Sagannetje gemaakt zou hebben: 0-7. Makkelijk ging het hen echter ook niet af. Het duurde lang voordat Melvin Zweers als eerste de muur van FC Shine wist te doorbreken. Toen de 1-0 in het net lag nam FC Shine alleen meer risico, vooral via doelman Niels Bankers. De risico’s leverde hen weinig op, maar La Patat kwam nog 6 maal tot scoren via Zweers (2x), Koen Bosch (tweemaal) en Menno Janssen ook tweemaal.

Joost Stucwerken – Control Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen: 3-2
Voor 8 supporters traden de ervaren teams van Joost Stucwerken en Control Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen aan. Supporters die zij zelf nooit meenemen, maar die hen wel prikkelen om een mooie pot op de vloer te leggen. Bij Joost Stucwerken nam de flamboyante Erik Urlus zijn stek in de goal weer in na een faliekant mislukt experiment met een andere speler. Joost kwam snel op voorsprong via Rick Kleijssen en Freek “Boem Boem” van Loenhout. Jos Hurkmans scoorde tweemaal tegen waardoor een gelijkspel voor Control Digit lonkte. Maar Pieter van Kemenade hiel dat tegen door in de slotfase de 3-2 binnen te schuiven na een mooie, rustige individuele actie.

De Patatterie / Geretti – Frank Verjans / Erima: 1-1
Na een potje van de oudere garde volgt een potje van de jongere garde. In een faire wedstrijd liet de Patatterie zien het zaalvoetbalspelletje steeds beter te beheersen. Frank Verjans / Erima beschikt weliswaar over meer kwaliteiten en was ook wel de sterke partij in dit onderlinge treffen. Maar doordat zij hun kansen niet genoeg benutte kwamen zij niet verder dan 1 treffer via doelman Stan Ramakers. Cas Peters scoorde tegen, met een uitslag van 1-1 tot gevolg.

Buro 3 – Cafe Toff: 3-11
Met nog 4 supporters op de tribune is het de beurt aan Buro 3 en Café Toff om de avond af te sluiten. Youri van Brussel loopt vanaf de aftrap naar de goal en binnen 3 seconden heeft hij al gescoord. Als hij vlot erna de score verdubbeld hangt er deze avond eindelijk een Sagannetje in de lucht. Hier komt het echter niet zomaar van. Zeker niet als Dennis Egging tot twee keer toe uit de counter individuele fouten Toff afstraft en Buro 3 zich vakkundig in gaat graven. Buro 3 heeft echter geen wissels en dit eist toch wel zijn tol, met name tegen de ?beractieve van Brussel. Aan de hand van hem loopt Cafe Toff toch nog uit naar een 11-3 overwinning. Met nog 3 doelpunten en enkele assists drukt hij duidelijk zijn stempel. De overige doelpunten komen van de voet van Leon van den Bosch (2x), Bas Imandt en Tim van Mourik (3x). Dennis Egging scoorde ook nog zijn derde treffer tegen.

 

Vrijdag 30 juni

FC Panenkie – Inde Hypotheekelarij: 7-3
Een half uur later dan aanvankelijk gepland rolde de eerste bal in het laatste weekeinde van juni 2016 door sporthal de Schop. Bart van Lierop liet direct zien dat hij kan zaalvoetballen. Binnen 5 minuten stond hij al driemaal op het scorebord en bij Inde wist men niet waar men het moest gaan halen. Panenkie nam vervolgens wat gas los waardoor Inde gaandeweg nog Inde wedstrijd begon te geloven. Ronald Bakens scoorde er 2 namens Panenkie en Luuk Verberne tweemaal tegen. Met een doelpunt van Michiel Loomans was de stand 5-3. In de slotfase schoof Bakens echter nog twee ballen tegen het net waardoor er toch een meer dan terechte 7-3 overwinning voor FC Panenkie de boeken in gaat.

Café Toff – Jeuken Containerservice: 4-0
Dat was een poort! Dat was zeker een poort!! En een fraaie!!! Met deze stijlvolle poort opende Bjorn Loomans na 8 minuten de wedstrijd tussen Café Toff en Jeuken Containerservice. De 8 minuten daarvoor gebeurde er verder weinig. In rap tempo kwam Toff vervolgens op een 3-0 voorsprong via Jurgen Grein, Loomans en Bas Imandt. Daar bleef het ook lang bij. In de slotfase zorgde Rowan Manders voor een 4-0 overwinning voor Cafe Toff in een verder matte wedstrijd. Het slotakkoord was ook voor Loomans. Op een hoge crosspas van Levi Hoefnagels probeerde hij te antwoorden met een stijlvolle volley. Jammer genoeg belandde deze bal in het zijnet.

De Patatterie / Geretti - FC Shine: 1-2
De Patatterie / Geretti heeft het tot dusverre best lastig als debutanten in de Astense Zaalvoetbalcompetitie. Maar vandaag speelde men een degelijke pot tegen FC Shine. Eenvoud, taken uitvoerend en positiehoudend zijn dan toepasselijke kernwoorden. Kernwoorden die FC Shine inmiddels volledig onder de knie heeft. Toch was het Pieter Stappers die de verrassende 1-0 op het scorebord zette. Met een stijlvolle sleep speelde hij doelman Niels Bankers uit en daarna was het een koud kunstje. Jordi Giebelen werd ineens een stuk gretiger en maakte snel 1-1 en zelfs 1-2 met een typerend puntertje. Helaas voor de thuisploeg een nederlaag, maar wel eentje met perspectief.  

Cafe Skippy – Joost Stucwerken:5-1
Daar waar het eerste elftal een weekend op trainingskamp ging ter voorbereiding op de eerste training voor het seizoen 2017/2018 komende week, prefereerde Martijn Ghielen een potje te gaan zaalvoetballen. Niet meer dan terecht! Het mocht, zeker op het begin, niet baten, want het was Rob Aarts die de ban brak. Op aangeven van Karim Zeroual maakte Aarts de 1-0. Na enkele overtredingen van beide kanten en dus een onrustige fase bracht keeper Giel van Kemenade de rust terug in het spel. Langzaamaan pendelde hij uit zijn keepersgebied, nog langzamer richting de middellijn en daarover, en na zo’n 30 seconden haalde hij uit in de korte hoek en het stond 2-0. Vlak hierna ging Martijn Ghielen met twee ploeggenoten richting goal, maar de bal werd nipt onderschept. In de tegenaanval gingen Zeroual en Aarts voor de 3-0, maar keeper Bruijstens was een sta-in-de-weg. Wederom een tegenaanval, leuke fase dus, leverde de 2-1 op van debutant Bart van den Burg. Van Kemenade vroeg al om een drinkpauze. Rob Kerkers & Rob Aarts zorgden voor de beslissing met de drie- en 4-1. Enkele minuten voor tijd maakte zelfs Frank Welten een doelpunt (echt waar) en de eindstand kwam daarmee op 5-1. 

 

Vrijdag 9 juni

DE PATATTERIE / GERETTI – JOOST STUCWERKEN: 1-7
De Stucploeg had een sterk team op de been gebracht. Waar het een moeilijke avond leek te worden voor Geretti, was het begin eigenlijk vrij behoorlijk! Geretti kon prima mee en creëerde ook enkele kansjes. Cas Peeters en Tim Lamberts speelden vrij goed in de openingsfase en daardoor wisten de Stucadoors niet eenvoudig het net te vinden. Na een minuutje of tien was het Jeroen van Deursen die toch het eerste doelpunt voor zijn rekening nam, 0-1. Geretti probeerde aan te vallen, maar liep daardoor enigszins in de val. Onder aanvoering van aanvoerder Rick Kleijsen was de ban snel gebroken. Hij maakte drie doelpunten en uiteindelijk werd het 1-7 door nog een eretreffer van Tim Lamberts.

CAFE SKIPPY – BURO 3: 7-3
Met wat meer publiek op de banken en ruim op tijd om nog Nederland – Luxemburg te kijken, waar Sneijder recordinternational zal gaan worden, begonnen de gelen tegen de blauwwitten. Joost Berkers wist direct tweemaal het net te doen bollen en het café nam hierdoor een 2-0 voorsprong. Na wat speldenprikjes van Buro 3 en met name Tim Stan Wilbers was het keeper Diego die er 3-0 van maakte. Berkers voltooide zijn hattrick en uiteindelijk werd het 7-3.

CAFE TOFF - DE MEER / SKIPPY: 12-2

Het andere team van Skippy stond een zware avond te wachten. Regerend kampioen Toff was gebrand om aan het doelsaldo te werken en zette veel druk. Met name Joost van de Velden vond vaak het net met een hattrickt, maar hij kon net niet tippen aan Bart van Rooij met vier doelpunten. Tussendoor waren het Mika Aerts en Kamil Kupzcak die de productie van De Meer / Skippy op zich namen. Het mooiste doelpunt van de avond was van Bas Imandt (al zegt hij het zelf) door de bal via beide palen én eenmaal lat binnen te schieten.

FC PANENKIE - FRANK VERJANS / ERIMA:5-5

Met aanwinst Jeroen Goossens gaat FC Panenkie een hoop punten pakken, maar vandaag is nog even afwachten. Frank Verjans is in vorm en zij kunnen het iedere ploeg lastig maken. Twan Meulendijks opende de score, 0-1, maar Goossens en Bakens zorgden voor 3-1. Wedstrijd gespeeld en punten in de tas, zou je zeggen. Hoe langer het duurde, des te meer overwicht er kwam voor Frank Verjans en dat resulteerde in een tussenstand van 4-4. De wedstrijd leek richting hun te gaan, maar toen was het wederom Goossens met een doelpunt. De blijdschap verraadde de gedachte dat ze de drie punten binnen hadden, maar Twan Meulendijks voltooide zijn hattrick, 5-5 en een topwedstrijd.

Vrijdag 2 juni

FRANK VERJANS / ERIMA – INDE HYPOTHEEKELARIJ / LOLAAR: 5-3
De eerste wedstrijd van de avond in de warme zaal mond uit in een overwinning voor Frank Verjans / Erima. Het tuisteam komt gauw genoeg op een 1-0 voorsprong, maar door een groene kaart voor Rick Verrijt kantelt de wedstrijd. Inde neemt de leiding over en scoort maar liefst 3 keer, 2x Gijs van Helmond en Tom Peters zijn de doelpuntenmakers. Door middel van de voetballende kwaliteiten weet Frank Verjans / Erima toch te winnen. Einduitslag: 5-3 door 1x Tim Koppens en 3x Twan Meulendijks.

CONTROL DIGIT / JAN VAN HOEK / INTERSPORT THIJSSEN – LA PATAT:
Bij de tweede wedstrijd moet La Patat met 4 man de wedstrijd beginnen, omdat Melvin zijn frietje speciaal nog niet achter de kiezen had. Met een ondertal weet La Patat wel op 0-1 voorsprong te komen. Nadat La Patat weer compleet is, scoort Arthur van der Heijden tegen. De 1-1 staat op het scorebord. Na en periode van weinig kansen aan beide teams komt La Patat weer op voorsprong. Laatkomer Melvin Zweers geeft het beslissende tikje. Een aantal minuten daarna weet Merijn van Brussel de wedstrijd te beslissen met de 1-3. Uiteindelijk loopt de stand nog uit op 2-5 met doelpunten van Bart Vervoordeldonck Douwe Hurkmans en Melvin Zweers.

FC PANENKIE – JEUKEN CONTAINERS: 12-3
Panenkie, dat net voor het sluiten van de transferwindow een aantal nieuwe spelers aangetrokken heeft, trad aan tegen Jeuken Containers. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. De doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom. In totaal werd er 15! keer gescoord, 12 maal door Panenkie en 3 maal door Jeuken. Na het mooiste doelpunt van de avond moest de scheidsrechter affluiten! Jelle Welten knalde op briljante wijze de eindstand op 12-3.

DE MEER / SKIPPY – TINNEMANS VAN LOON: 1-3
De Meer / Skippy tegen Tinnemans van Loon kan een echte degradatiekraker (ook al kan dat niet) genoemd worden. Beide teams moeten de punten bij elkaar sprokkelen en uiteindelijk is het de ervaring van Tinnemans die aan het langste eind strekt. Het team komt op gedurende de wedstrijd een 0-3 voorsprong, door doelpunten van Nick Manders, Mark van Oosterhout en Jacco van Rees. Mika Arts doet nog wel wat terug, maar daar blijft het bij. Eindstand 1-3 voor Tinnemans.

CAFE ’T SPEKTAKEL – CAFE SKIPPY: 4-1
Na de verloren topper tegen Toff, moest het Spek zich snel weer herpakken. Dit deed het team vanavond tegen Cafe Skippy. Het team kreeg een strafschop na een duw van Rob Aarts, die terecht 2 minuten naar de kant moest. Deze strafschop werd door Giel van Kemenade gekeerd. Wel wist het Spek het mannetje meer te vinden. Na de 1-0 van Mark Bosch, bouwt het de stand uit naar 4-0 middels Geert Timmermans, Gijs Kuijpers en wederom Mark Bosch. Het laatste woord is aan Karim Zeroual, maar verder dan 4-1 komt Cafe Skippy niet. Het Spek blijft lijstaanvoerder.

Maandag 29 mei

Cafe Toff – Inde Hypothekelarij 15-0
Wat de uitslag al doet vermoeden een vrij eenzijdige wedstrijd , en al kreeg de Hypothekelarij kansjes dan stond en zeer goede Bjorn Loomans in de doel bij Cafe Toff.
Het krachtverschil was echt te groot en dus was men blij dat het “maar”15-0 werd.

Pattaterie/Geretti – Tinnemans van Loon 3-1
Een echt degradatie duel met uiteindelijk een verdiende winnaar.
Man van de wedstrijd was Jozef van Asten met 2 mooie goals , al was die ene in eigen doel.

Fc Pannenkie- Joost Stucwerken 2-5
Snel aanvallend spel leverde mooie goals en een mooie open wedstrijd op.
Met name goal van Martijn Mulder was van hoge schoonheid via onderkant lat , de 2-4 van Mulder gooide het duel definitief op slot.
Fc Shine – Jeuken containerservice
Het bleef lang 0-0 maar na de 1-0 van Marijn van Bussel ging het even heel hard en liep Fc Shine snel uit naar 4-0 mede dankzij een doelpunt van “keeper” Niels Bankers.
Bijna ieder aanval bij Fc Shine begint bij Niels Bankers en hij staat ook vaker voorin dan in zijn eigen doel, waren zijn schoten wat preciezer geweest had hij veel vaker gescoord maar zijn vizier stond niet op scherp.
Gezien de kansen mocht Jeuken in de handjes klappen dat het “maar”    8-2 werd

Control Digit – Buro 3 6-0
Een wedstrijd speelde zich grotendeels op 1 helft af mede dankzij een fijn voetballende Jos Hurkmans.
Ook in de wedstrijd een goal van een Keeper Jordi van der Veeken  , hij vroeg of ik hem even wou noemen dus bij deze.
De uitslag had 3x hoger uit kunnen vallen als alle kansen benut waren , ook Buro 3 liet op het laatst enkele grote kansen onbenut , met name Bram vd Eerenbeemd was een paar keer dichtbij.

Maandag 22 mei

Café Skippy – Café Toff: 3-5
De eerste wedstrijd van vandaag op deze warme zomerdag gaat tussen Skippy en Toff, met Thijs van Pol als verassende verschijning op het veld. Als grote favoriet van dit duel komt Skippy op een 1-0 voorsprong, door goed doorgaan van Roel Janssen. Gauw daarna stelt Thijs van Pol orde op zaken met een doelpunt en een assist. Leon van den Bosch is de andere doelpuntenmaker. Ook de 1-3 komt op naam van Thijs. Hierna zakt de wedstrijd wat in en uit het niets komt Skippy weer terug in de wedstrijd. Rob Aarts tekent met 2 doelpunten aan de voor een 3-3 stand. Toff herpakt zich en pakt in de slotminuten de overwinning. Eindstand 3-5 met doelpunten van Bart van Rooij en Thijs van Pol.

De Patatterie / Geretti – La Patat:
De tweede wedstrijd van de avond is de CLASH der frietboeren: De Patatterie / Geretti – La Patat. De wedstrijd is relatief in evenwicht. Beide teams krijgen kansen maar weten deze niet te verzilveren. Na een halve wedstrijd breekt Koen Bosch de ban met een mooie lob, 0-1 voor La Patat. Daarna gooit La Patat de wedstrijd in het slot en voetbalt het rustig uit. Eindstand geworden 6-0 door doelpunten van 2x Willem Slaats, Melvin Zweers, Koen Bosch en Menno Janssen.

Buro 3 – De Meer / Skippy: 3-2
De volgende wedstrijd begon wat rumoerig, maar na 5 minuten konden we dan echt beginnen. Doordat een speler van De Meer / Skippy de tenues vergeten was, moest het team met een reglementaire 1-0 achterstand starten. Gauw genoeg in de wedstrijd viel ook de 2 en de 3-0. Twee keer was Bram van den Eerenbeemt de doelpuntenmaker. Toch doet De Meer wat terug, door wilskracht en een goed schoot scoort Mika Arts de 3-1. Ook de 3-2 komt op zijn naam en de wedstrijd ligt weer open.

Café ’t Spektakel – Contol Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen: 4-1
De derde wedstrijd gaat tussen Café ’t Spektakel en Contol Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen. Het was een spannende pot met twee teams die wilde voetballen. ’T Spek had het beste van het spel en de betere kansen. Dit benutte de koploper ook vroeg in de wedstrijd, 1-0 komt op naam van Mark Bosch. Na een groene kaart voor Jos Hurkmans weet Wesley van den Boomen de score te verdubbelen.  Als Gijs Kuijpers van eigen helft de 3-0 maakt lijkt de wedstrijd beslist. Toch weet Contol Digit de aansluitingstreffer te maken, 3-1. Maar verder komt het niet. Wederom Mark Bosch beslist de eindstand op 4-1 in het voordeel van het Spektakel en blijft koploper zonder verliespunten.

Frank Verjans / Erima – Joost Stucwerken: 1-3
De laatste wedstrijd in de warme zaal gaat tussen Frank Verjans / Erima en Joost Stucwerken. Joost Stucwerken wist een degelijk pot neer te zetten. Door weinig weg te geven en haar kansen af te maken boekte het een terechte overwinning. Het eerste doelpunt komt op naam van Martijn Mulder, Pieter van Kemenade verdubbelt de score en Rick Kleijsen maakt er van eigen helft 0-3 van in het voordeel van Joost Stucwerken. Dan gaat Frank Verjans / Erima meer druk zetten en wisselt de keeper voor een veldspeler. Dit leidt tot de aansluitingstreffer van Jowie van Heugten. Met nog 1,5 minuut op de klok krijgt Joost Stucwerken een groene kaart en daarna nog een tweede. Frank Verjans / Erima weet dit niet uit te buiten, stand blijft 1-3.

Maandag 15 mei

Café skippy – De meer Skippy
De eerste wedstijd van de avond is er een tussen café Skippy en De meer Skippy. Café skippy is vanaf het begin al veel sterker en komt al snel met 3-0 voor. Het werd een eentonige wedstrijd met alleen maar kansen voor café Skippy. Café skippy/ de Meer had geluk dat ze een goede keeper hadden waardoor het ‘maar’ 13-0 werd. Grote man was Rob Aarts met 6 goals.

Frank Verjans/ Erima – Tinnemans van Loon
Tweede wedstrijd van de avond is er een tussen de jonge talenten van Frank Verjans en het ervaren team van Tinnemans van Loon. Tinnemans van Loon probeerde met compact verdedigen de jongens van Frank Verjans tegen te houden. Dit ging vrij aardig maar toch scoorde Tim Koppens 2x waardoor het na 10 minuten 2-0 stond. Na deze 2-0 ging Frank Verjans makkelijker voetballen en vonden de jongen mannen elkaar makkelijk, dit zorgde voor een 5-0 voorsprong Tim Koppens scoorde 2x en ook Stan Raaijmakers pikte zijn goaltje mee. Door nog een goal van Jowie van Hugten en weer Tim Koppens werd het 7-0.

Inde hypotheekelarij/ Lolaar – Joost strucwerken
3de wedstrijd van de avond is die tussen Inde en Joost Strucwerken. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd in het heb begin van de wedstrijd, dit resulteerde na 12 minuten in een 1-1 stand door doelpunten van Rick Sleegers en Joost Meeuws. Door een goal van Pieter van Kemenade kwam Joost strucwerken op voorsprong, lang konden ze hier niet van genieten want Tom Peters scoorde niet veel later de 2-2. Uiteindelijk bleek Joost Strucwerken toch de sterkste met 3-5. Voor Inde scoorde Gijs van Helmond en voor Joost Struckwerken scoorde Pieter van Kemenade 1x en Joost Meeuws 2x.

La patat – Fc Panenkie
De 4de wedstrijd van de avond was er een tussen La patat en Fc Panenkie. Fc Panenkie begon zonder vlagger maar speler van het jaar bij nwc Martijn Henst hielp Panenkie uit de brand. La patat kwam al snel op voorsprong door Jesley Thijs die overigens ook een gloed nieuwe tattoo heeft laten zetten maar dat ter zijde. Niet lang na de 1-0 scoorde Jesley Thijs ook de 2-0. La patat ging sterk door en door 2 goals snel achter elkaar kwamen ze met 4-0 voor doelpunten makers Douwe Hurkmans en Koen Bosch. Fc Panenkie doet wat terug door een hard schot van Nick van der Sluijs. Menno Janssen bepaalde de eindstand op 5-1 waardoor La patat nog zonder puntverlies is.
 
Control Digit/ jan van hoek/ Intersport Thijssen – Café het spektakel
De laatste wedstrijd van de avond was een bekerwedstrijd tussen control digit en het spektakel. Het spektakel begon goed aan de wedstrijd en kwam op 1-0 voorsprong door Timo Janssen. Het spektakel kon niet lang genieten van de voorsprong want Rick Eijsbouts kon geheel vrijstaand de gelijkmaker binnen schieten. Niet veel laten was het Martijn Henst die doorging waarmee hij zondag avond in de manege mee begonnen was scoren! Control digit was niet van slag en scoorde op gelukkige manier de 2-2 via Rob van den Hurk (van richting veranderd door Mark Bosch die ondanks het lijfsbehoud met nwc een ongelukkige dag kende hij was zich namelijk verslapen vanmorgen waardoor hij niet deel kon nemen aan het examen, dus Bosch volgende keer niet meer zoveel drinken op zondag). Verder met de wedstrijd, het spektakel ging vanaf de 2-2 pas echt goed voetballen. Door nieuwkomer Maico Meulen die 2 mooie goals maakte kwamen ze op een 4-2 voorsprong. De wedstrijd was beslist toch ging het spektakel door Mark Bosch en Timo Janssen besliste de eindstand op 6-2. Nog een opmerkelijk feitje, Rob van Lieshout kreeg het voor elkaar om achterover van de bank te vallen omdat hij een bal wou teruggeven. 

Vrijdag 12 mei

Inde Hypotheekelarij / Lolaar - Tinnemans van Loon: 10-0
De eerste wedstrijd van de avond bleek een makkelijke pot te worden voor Inde. Al gauw genoeg kwam de ploeg van Ruud Douven op een riante 2-0 voor sprong. De maker van de eerste goal was Michiel Loomans, de tweede komt op naam van Tom Peters. Tinnemans van Loon weet weinig te creëren en moet zich noodgedwongen beperken tot tegenhouden. Dit leidt ook tot de 3-0 en de beslissing in de wedstrijd, doelpunt wederom van Tom Peters. Uiteindelijk weet Inde Hypotheekelarij / Lolaar de score uit te bouwen naar een 10-0 overwinning. Doelpunten van 2x Rick Sleegers, Michiel, Gijs van Helmond Loomans en 3x Tom Peeters.

Café Toff - Control Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen: 3-1
Café Toff tegen Contol Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen kan de wedstrijd van de gemiste kansen genoemd worden. Al vrij snel komt Toff met 1-0 voor, maar weet de kansen die hierop volgen niet te maken. Vele volgen, maar de paal, laat en de keeper brengen redding voor Control Digit. Dan wordt de voetbalwet werkelijkheid: Control Digit scoort 1-1 in de persoon van good old Jos Hurkmans. Toch weet Toff zich weer te herpakken. Joost van de Velden bepaald de eindstand met twee doelpunten op 3-1 in Tofs voordeel.

Buro 3 - FC Panenkie: 0-5
Buro 3 tegen Panenkie lijkt op voorhand een wedstrijd waarin twee teams aan elkaar gewaagd zijn. In deze pot blijkt dat niet zo te zijn. Panenkie krijgt een lesje efficiëntie. Het spelbeeld is als volgt, FC Panenkie heeft de bal, maar komt niet tot kansen en Buro 3 weet elke kans tot een doelpunt te verzilveren. Eindstand geworden 5-0, door doelpunten van 3x Bart Loomans, Stan Wilbers en Dennis Egging.

Café het Spektakel - De Patatterie / Geretti: 11-0
Café ’t Spek tegen De Patatterie, oftewel de koploper tegen een van twee nieuwelingen van dit seizoen. Het mag een wonder genoemd worden dat het binnen 10 minuten pas 1-0 staat voor het Spektakel. Paal, lat en keeper Mark van Moosdijk houden het Spek af van een grotere voorsprong. Een aantal minuten later is de ban gebroken en geeft Café het Spektakel voetballes. De goals vielen vlak achter elkaar en de een nog mooier dan de ander. De Patatterie had niets in te brengen en moest uiteindelijk 11 keer vissen. Doelpunten 4x Timo, 2x Gijs Kuijpers, 3x Martijn Henst en 2x Mark Bosch.

Jeuken Containerservice - Joost Stucwerken: 1-9
De laatste wedstrijd van vanavond gaat tussen Jeuken Containers en het sterren-ensemble van Joost Stucwerken. Het laatstgenoemde team komt door Ruud Leenen vrij in het begin op voorsprong. Na een groene kaart van Freek van Loenhout weet Thijs Haasen van Jeuken Containers de 1-1 te maken. Daarna gaat Joost Stucwerken gas geven en krijgt met name Martijn Ghielen het op zijn heupen. Het team bouwt aan een klinkende 1-9 zege. Doelpunten van 3x Ruud Leenen, Bart van Heugen, Martijn Mulder en 3x Martijn Ghielen. 

 

Maandag 1 mei

Café Het Spektakel – FC Shine: 6-1
Na een Mexicaanse middag met de nodige dranken mogen de mannen hun kater wegspelen met een half uurtje zaalvoetbal. In de eerste wedstrijd was bij Bossie niets te merken van een kater. Wellicht gemotiveerd door zijn ongelukkige invalbeurt de dag ervoor speelde hij de pannen van het dak. Liefst viermaal wist hij te scoren tegen FC Shine. Ook Sam Ockers en Teun van Erp in het laatste fluitsignaal wisten het net te vinden voor het Spektakel. Bij FC Shine kwam alleen doelpuntenmachine Jordi Giebelen eenmaal tot scoren, waardoor een 6-1 uitslag de boeken ingaat.

Café Skippy – FC Panenkie: 4-2
Café Skippy had het moeilijk met FC Panenkie. Frank Welten gebruikte al vroeg in de wedstrijd zijn fysieke reserves, maar verder probeerde men het toch voetballend op te lossen en dat voldeed voor de overwinning. Voor FC Panenkie wist Ronald Bakens tweemaal te scoren. Voor Skippy kwamen de doelpunten op naam van Giel van Kemenade, Roel Janssen en twee keer Rob Aarts. 4-2.

Café Toff – De Patatterie / Geretti: 9-1
Hoewel de uitslag anders doet vermoeden speelde De Patatterie alleraardigst tegen Café Toff. Wel was men bij vlagen nog iets te naïef en waren er teveel mensen voor de bal. Hier maakte Toff goed gebruik van en zo won men ruim met 9-1. Rowan Manders (2x), Bart van Rooij, Martijn van den Einden (3x), Bas Imandt met buik (2x) en Leon van den Bosch scoorden voor Toff en Pieter Stappers scoorde eenmaal namens Geretti tegen.

Control Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen – De Meer / Skippy: 1-0
Over de vierde wedstrijd valt niet bijster veel te melden. Iedereen in de zaal wilde wel, maar echte overtuiging ontbrak. De Meer trapte hard tegen de paal en op de kruising en een bal bleef via paal en paal in het veld maar scoren deed men niet. Bij Intersport Thijssen haalde Thijs Berkers eenmaal hard met links uit wat voldoende was voor een mooie zaalvoetbaloverwinning van 1-0.

Jeuken Containerservice – Tinnemans / van Loon: 0-0
In de categorie rustige maandagavond zaalvoetbalpotjes doen Jeuken en Tilo het altijd goed. Op voorhand is er weinig te melden voor deze pot. Ware het niet dat good old Lars Mennen zich weer eens in een geel zwart tenue ging hijsen. Een van de weinige tenues in de Astense Zaalvoetbalcompetitie dat Lars tegenwoordig nog past. Lars die in Asten de laatste jaren vooral furore maakt als quizmaster, maar bij de oudere zaalvoetballers ook bekend staat als keeper die in zijn jeugd deed vliegen met een hoofdletter V. Voetballen kan hij ook nog steeds, maar tot doelpuntjes maken kwam hij vandaag niet. Net zo min als zijn teamgenoten alsook de tegenstander waardoor een bloedeloze brilstand op het scorebord staat 0-0.

Vrijdag 28 april

CAFE SKIPPY – FC SHINE: 3-4
De eerste teamfoto’s zijn weer gemaakt! Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Er werd goed verdedigd en afstandsschoten waren niet echt effectief. Tot ineens de bal werd verloren door Shine in de opbouw en Rudi Nijssen profiteerde alsnog van afstand, 1-0. Dit doelpunt was echter nog niet op het bord verschenen of het stond al 1-1 door de scorende doelman Niels Bankers. Skippy bleef vrij gecontroleerd aanvallen, maar het werd geklopt in de counter door wederom Bankers. Een fantastische steekpass van Jouke van den Boomen bracht Steef Driessen in staat om de 1-3 te maken. Skippy kreeg goede kansen, maar de treffer bleef voorlopig uit. Met nog een twintig minuten te spelen kwam Jasper Werts binnen de lijnen en dat resulteerde in wat meer diepgang en beweging. Het was echter Jordi Giebelen met de 1-4. Op het moment dat ondergetekende niet meer geloofde in een spannende wedstrijd, maakte Nijssen echter twee doelpunten vlak achter elkaar, 3-4. De spanning was direct terug en Shine liep steeds verder achteruit. Beide teams leken te schrikken van de kansen op de gelijkmaker, want ineens gebeurde er nog maar weinig. De klok kwam op drie minuten en het regende weer kansen op de vierde van Skippy, maar deze viel nooit, het werd 3-4.

FRANK VERJANS / ERIMA – BURO 3: 6-2
Steeds vaker laat de thuisploeg zien dat het goed kan voetballen. Benieuwd wat Buro 3 daar tegenover kan zetten. De eerste plaats wat betreft teamfoto’s hebben ze naar eigen zeggen alvast binnen. Vlak na het begin van de wedstrijd echter ook een 2-0 achterstand. Tim Koppens speelde voor enkele seconden niet tegen de doelman, maar mét de doelman. Een lekker stiffie betekende 1-0, waarna Twan Meulendijks de score verdubbelde Veelvuldig doelpuntenmaker Dennis Egging prikte echter de 2-1 binnen en zelfs ook bijna de gelijkmaker. Leuk begin! De storm voor beide doelen kalmeerde en er ontstond een hoog percentage balbezit voor team Erima. Er ontstond ook een flink overwicht wat betreft kansen en Stan Ramakers ging daar het beste mee om. Hij maakte twee doelpunten achter elkaar en met 4-1 leek de wedstrijd beslist. De 5-1 was er één om in te lijsten. Een strakke voorzet op kniehoogte werd achter het standbeen binnengetikt door Twan Meulendijks, klasse doelpunt! Het was Dennis Egging daarna die zijn tweede maakte, 5-2. Simpel eigenlijk, een op een met de keeper en kassa. Uiteindelijk bepaalde Tim Koppens de eindstand, 6-2.   

LA PATAT – JEUKEN CONTAINERSERVICE: 1-0
De frietzaak kampte vanavond met wat personele problemen en zij begonnen de wedstrijd met een mannetje minder. Hopelijk bakken ze nog wat van! Zoals altijd heeft Jeuken Containerservice genoeg personeel op de been en er was dus direct sprake van een meerderheidssituatie. Dit resulteerde nou niet direct in grote kansen. Langzaam maar zeker kwam Jeuken dichter bij de goal. Na een minuut of acht kwam Melvin Zweers de thuisploeg versterken waardoor de teams weer even veel spelers hadden met nog steeds de brilstand. Na vijftien minuten spelen was er aan beide kanten welgeteld één schot gelost, maar beide schoten konden onmogelijk doel treffen. Mooi moment om even te benoemen dat er veel supporters waren in De Schop en zeker niet allemaal actieve leden. Ouders, vrienden & vrouwelijk schoon, het was allemaal aanwezig. Het was kapitein Douwe Hurkmans met een rollertje waardoor keeper Mark Boonekamp, op het verkeerde been, met een uiterste krachtinspanning redding moest brengen. Dit duel was absoluut voorbestemd om te eindigen in 0-0, maar Willem Slaats besloot anders en bezorgde La Patat alsnog de drie punten, 1-0.  

JOOST STUCWERKEN – TINNEMANS VAN LOON: 6-1
Het is toch altijd even afwachten welke spelers het zwartwitte tricot van Joost Stucwerken komen verdedigen. Dit keer geen wissels, maar wel een vrij sterk elftal. Tinnemans daarentegen heeft een wisselspeler en het vermoeden is dat ze dat wel nodig gaan hebben. Pieter van Kemenade scoorde al binnen twee minuten. Een hoge uitslag leek in de maak, maar Jozef Kiprich, uh Jozef van Asten maakte snel de 1-1. Rick Kleijsen maakte 2-1, waarna de Ruud Leenenshow eventjes bezig was. Enkele mooie acties en drie doelpunten bezorgden het Stucbedrijf een ruime voorsprong, 5-1. Tinnemans probeerde het wel, maar liep zich vooral Stuc op een goede verdediging. Uiteindelijk maakte Pieter van Kemenade met zijn tweede nog de 6-1.

DE MEER / SKIPPY – DE PATATTERIE / GERETTI: 0-0
Leuke laatste wedstrijd! Twee nieuwe teams die beide fanatiek zijn en veel mensen op de been krijgen altijd. Twee aanwinsten voor onze competitie. Het leek wel Liverpool tegen Everton met de tenues. De Reds tegen de Blues, dat was het zeker. Het duel golfde op en neer met kansjes voor beide teams De ene counter leidde de andere counter weer in. Het bleef echter lang 0-0. Noemenswaardig was een mooie panna van Sidi Kourouma. Voor de rest bleven grote kansen lang uit, totdat Cas Peeters bijna de assist gaf op de 1-0, het verkeerde team dus! Doelman Mark van Moorsel redde met de borst, waardoor we met nog drie minuten te spelen nog steeds geen doelpunt hebben gezien. Sidi Kourouma miste nog dé kans op een treffer, maar het bleef 0-0.  

Vrijdag 21 april

JEUKEN CONTAINERSERVICE – BURO 3: 3-1
De eerste wedstrijd van de avond gaat tussen Jeuken Containers en Buro 3. Het gaat relatief gelijk op en Buro 3 krijgt de eerste grote kans van de wedstrijd. Dit is ook een goal, maar de scheids heeft hands geconstateerd. Dat betekend dat de stand nog 0-0 blijft. Een aantal minuten wordt een groene kaart getrokken voor Thijs Haasen, maar Buro 3 weet niet te profiteren van de man-meersituatie. Uiteindelijk is het Jeuken die 1-0 maakt, Joep van Deursen wordt genoteerd. Buro 3 dringt aan maar weet de gelijkmaker niet te maken, daarna maakt Jeuken de 2-0. Uiteindelijk wordt de stand nog 3-1 door doelpunten van Thijs Haasen (Jeuken) en Lins Driessen (Buro 3).

CAFÉ TOFF – FC SHINE:2-7
De volgende wedstrijd gaat tussen Café Toff en FC Shine. Beide teams op volle oorlogssterkte klaar voor de 3 punten. Vrij snel in de wedstrijd komt Toff op voorsprong door Jerri Teljoarubun. Toff heeft het betere van het spel, maar komt niet tot meer doelpunten. Na een onderschepping weet Jordi Giebelen van eigen helft de gelijkmaker te scoren. Enkele minuten daarna is het wederom Jerri die Café Toff op voorsprong zet, 2-1. Nadat Toff wederom het doelpunt niet weet te maken is het FC Shine die gelijk maakt. Daan Hendrikx scoort de 2-2. Hierna neemt Shine het heft in handen en bouwt uit naar een 2-7 voorsprong. Doelpunten van Merijn van Bussel, Jordi Giebelen en 3x Daan Hendrikx.

LA PATAT – TINNEMANS VAN LOON: 8-1
De derde wedstrijd van de avond gaat tussen La Patat en Tinnemans van Loon, oftewel ‘jong’ tegen ‘oud’. In de beginfase van de wedstrijd weten beide teams weinig kansen te creëren. La Patat weet dan wel de eerste goede kans om te toveren tot een doelpunt, Melvin Zweers is de maker. Daarna wordt het gauw genoeg ook 2-0 door Douwe Hurkmans. Uiteindelijk bouwt La Patat de score uit naar een 8-1 overwinning door doelpunten van Merijn van Brussel, Kees Verberne, Willem Slaats, Melvin Zweers en 2x Douwe Hurkmans. De eretreffer komt op naam van Johan Stolwijk.

CONTOL DIGIT / JAN VAN HOEK / INTERSPORT THIJSSEN – FC PANENKIE: 2-3
Control Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen tegen FC Panenkie is het volgende affiche van de avond. Panenkie komt op een 0-1 voorsprong door een prima doelpunt van Ronald Hikspoors. Daarna is het Frank Schuurman die uit de counter de 1-1 scoort voor Control Digit. Even later zet Ronald Bakens Panenkie weer op voorsprong, maar dit is maar voor korte duur. De 2-2 komt op naam van Michiel Verstappen. Het laatste woord is uiteindelijk aan wederom Ronald Bakens die de eindstand op het scorebord zet: 2-3.

CAFÉ ’T SPEKTAKEL – INDE HYPOTHEEKELARIJ / LOLAAR: 8-4
De laatste wedstrijd van de avond was binnen 5 minuten al beslist. Spektakel kwam gauw genoeg op een riante voorsprong en bouwde dit verder uit. Inde wist geen vuist te maken, maar scoorde wel een paar doelpunten door slordigheden bij ’t Spek. Eindstand 8-4 met doelpunten van 3x Martijn Henst, 2x Teun van Erp en 3x Timo Janssen voor het Spek. Bij Inde waren 2x Tom Peters, Rob Rijkers en Michiel Loomans de doelpuntenmakers.

Vrijdag 14 april

INDE HYPOTHEEKELARIJ / LOLAAR – CAFÉ SKIPPY: 0-9
Hoewel in een week tijd de buitentemperatuur met 10 graden gedaald is. Is er vandaag, 14 april, sprake van een Goede Vrijdag. Voor Jasper Werts zelfs van een hele Goede Vrijdag. In een flitsend nieuw pak was hij vandaag de te vieren man. Maar liefst viermaal wist hij vandaag Luc Verberne te verschalken. Skippy was sowieso beter, het won eenvoudig met 9-0 door ook nog Roel Janssen, Rob Aarts, Sjors Prosman en tweemaal Rob Kerkers

CAFÉ TOFF  – FRANK VERJANS / ERIMA: 3-1
Nadat er was afgetrapt en er heel misplaatst grof met een deur werd gegooid, ontspon zich een hoogwaardige wedstrijd tussen kampioen Café Toff en het talentvolle team van Frank Verjans. Er waren mooie individuele acties aan beide kanten en de Pasen gingen vrolijk van voet naar voet. Cafe Toff kwam via Gijs Brusewitz op voorsprong. Levi Hoefnagels maakte 3 minuten voor tijd 2-0. Stan Ramakers bracht de spanning terug, waarna Jowie van Heugten de bal op de lat poeierde. Vervolgens kilde  Bjorn Loomans de wedstrijd door vanuit zijn eigen cirkel te scoren: 3-1.

CONTROL DIGIT / JAN VAN HOEK / INTERSPORT THIJSSEN  – FC SHINE: 1-2
Na omzwervingen door het land was er vandaag een glorieuze rentree van Pim Berkers in sporthal de Schop. Hoewel zijn bijdrage geen overwinning opleverde zal menig speler van FC Shine nog enige nachten wakker liggen van enkele van zijn majestueuze passeerbewegingen a la Piet Keizer. Zoals gezegd: gewonnen werd er niet door Control Digit / Jan van Hoek / Intersport Thijssen. Oorzaak lag daarbij bij het niet afronden van de eigen kansen, met name in de slotfase. Jordi Giebelen en S zorgden voor een 2-0 voorsprong. Arthur van der Heijden scoorde nog tegen, maar daar bleef het helaas ook bij.

DE MEER / SKIPPY – FC PANENKIE: 1-5
Het enthousiaste, doch ook bij vlagen druistige, De Meer / Skippy moest zijn meerdere in FC Panenkie. Niet dat Panenkie geweldig speelde. Maar met name een gebrek aan spelregel en zaalvoetbalkennis maakte het moeilijk voor de Meer. Sensatie Sidi Kourouma liet zien een grote belofte te zijn voor de Astense Zaalvoetbalcompetitie en ontfutselde in het begin van de wedstrijd Ronald Hikspoors eenvoudig de bal om vervolgens de 1-1 te maken. Vincent de Haas had eerder FC Panenkie tot ieders verbazing al aan de leiding gebracht. In het tweede deel van de wedstrijd won Panenkie eenvoudig door doelpunten van Ronald Bakens (2x), Hikspoors en zaalkoning Shervin Shafieian.

TINNEMANS / VAN LOON  – BURO 3: 2-2
De slotwedstrijd was een recreatieve klassieker tussen Tinnemans van Loon en Buro 3. Op verzoek een kort verslag. Na 15 seconden lag de wedstrijd alweer stil na een keurig staaltje onkunde waar Dennis Egging slachtoffer van was. Na 9 minuten spelen lag de wedstrijd weer stil nadat er ditmaal vakonkundig een elleboog in Daan Verbernes gelaat werd geplaatst. Ondanks dit malheur kwam Buro 3 eenvoudig op een 2-0 voorsprong via Egging en Bart Lomans. In het laatste kwartier kwam TILO op gelijke hoogte via Johan en Paul.

Vrijdag 7 april

Vrijdag 7 april
We zijn weer begonnen! Dit keer beginnen we aan het 40e jaar Astens zaalvoetbal. Mooi jubileumjaar. Het is goed te zien dat we aanwas vanuit de jeugd hebben. We hebben twee nieuwe teams, te weten De Debutanten & De Meer / Skippy. Nieuwe teams die hopelijk lang in de zaal blijven spelen. Dat is ook nodig, omdat er enkele teams zijn gestopt de laatste jaren. Desondanks hebben we nu fanatieke en leuke teams en wij gaan er vanuit dat we een mooi en sportief seizoen tegemoet gaan. Tot in de zaal bij sporthal De Schop en na afloop bij de TapgAsten !

JOOST STUCWERKEN – CAFE HET SPEKTAKEL: 3-4
De eerste wedstrijd van het seizoen en direct al een mooi affiche. De vlaggenist had zich enkele minuten verslapen, waardoor de uitploeg moest starten met drie veldspelers. Ruud Leenen wist hier wel raad mee en bracht de 1-0 op het scorebord. Nadat Geert Timmermans was gearriveerd, kon Jelle van der Loo zich bemoeien met het veldspel. Van der Loo kon echter niet voorkomen dat Rudi Strauss de 2-0 binnenschoot. Goed begin van de wit-zwarten. Het Cafe dronk, uh drong aan en kreeg enkele grote kansen. Mark Bosch wist deze niet te verzilveren, maar de druk werd alsmaar groter. Frans Bruijstens kwam binnen de lijnen en pakte direct groen, twee minuten powerplay! Vlak hierna maakte Martijn Henst de 2-1. Wederom kwam Frans Bruijstens binnen de lijnen en dit keer viel direct de 2-2. Ongelukkige start van het seizoen, maar beide keren kon hij er weinig aan doen. Met nog acht minuten te gaan maakte Bosch zijn tweede van de avond en hierdoor ging het Spektakel voor het eerst aan de leiding. Het Stucbedrijf viel aan, maar werd in de tegenaanval verschalkt door Timo Jansen. Een foutje van Luuk van den Boer leidde de 3-4 in en hierdoor werd het weer spannend. Martijn Henst voelde zich genoodzaakt om Martijn Mulder te vloeren en pakte daarmee zijn eerste twee strafminuten. Het thuisteam ging vol in de aanval om de gelijkmaker te produceren, maar deze zou nooit vallen. Het eindigde hier in 3-4.

JEUKEN CONTAINERSERVICE – CAFE SKIPPY: 1-3
Na een intensieve wedstrijd is het even wennen, omdat het tempo iets lager ligt. Maik Idzes is de eerste die de turbo aanzet en hij maakte dan ook gelijk 0-1. Na wat meerdere kansen op het tweede doelpunt viel hij juist aan de andere kant. Het was natuurlijk Thijs Haasen die keeper Rob Aarts versloeg, 1-1. Het tempo ging ineens ook een stuk omhoog en er werd over en weer gecounterd. De kansen waren niet aan Roel Jansen en Thijs Haasen besteed, waarna keeper Aarts richting het doel soleerde. Maar wederom geen doelpunt. Het Cafe zette meer druk, creëerde meer kansen en maakte zelfs de 1-2. Een blessure van Maik Idzes zorgde ervoor dat Skippy niet meer kon wisselen en Jeuken ging hierdoor op zoek naar de gelijkmaker. De doelman van Jeuken verslikte zich in het meevoetballen en Rob Kerkers besliste het duel, 1-3.

DE MEER/SKIPPY – FC SHINE: 2-10
Het thuisteam heette aanvankelijk de Debutanten, maar hierboven staat het resultaat van een late naamwissel. Mooi dat een nieuw team zich bij de SEZA aansluit. Zichtbaar was wel dat ze even moeten wennen aan de regels, maar het talent is er! Het allereerste doelpunt van ze werd gemaakt door Sidi Kourouma en het was een mooie. Hierna ging echter veel mis, zo niet alles. Er vielen snel achter elkaar twee doelpunten voor Shine, Van Bussel & Giebelen, en dit leidde de rest van de doelpunten in. Het verzet was snel gebroken en er werd niet veel verdedigd. Zoals wel vaker maakte Giebelen de meeste doelpunten, maar het slotakkoord was voor Kourouma, 2-10.

CONTROL DIGIT/JAN VAN HOEK/INTERSPORT THIJSSEN – FRANK VERJANS/ERIMA: 2-4
Het tweede jaar voor de uitploeg en het zoveelste jaar voor de thuisploeg. Wint de ervaring het nog van de jonge honden? Beide teams hebben in elk geval reservespelers en het is wel vaker gebleken dat dat een van de voorwaarden is voor een goede wedstrijd. Of het dat zou worden was echter nog de vraag. Het begin was voor het team met de langste naam. De kansen ook, maar deze werden niet verzilverd. Team Verjans sprong wat zorgvuldiger met de kansen om. De eerste twee grote kansen werden direct benut door de Tim Koppens en Ramakers. Overigens spelen zij zonder steunpilaar Martijn Koppens, die ontbreekt vanwege een fikse blessure. Bij Control staat overigens Rob van den Hurk in het veld en Jordi van der Veeken op doel. Geen prettige wedstrijd voor Van der Veeken om te keepen, want nogmaals Ramakers & Koppens maakten er 0-4 van. Na het onreglementair voortzetten van het spel door keeper Verrijt scoorde Van den Hurk de 1-4 uit de indirecte vrije trap. Puur kwaliteit, werd mij ingefluisterd vanaf de bank. Voordat deze volzin getypt was, stond het al 2-4. Zelfs de aansluitingstreffer hing in de lucht. De aanval is de beste verdediging, moet team Erima (ten onrechte) gedacht hebben. Er zat overigens veel publiek op de tribune. Zij zagen dat het bleef bij 2-4.  

LA PATAT – INDE HYPOTHEEKELARIJ / LOLAAR: 4-0
De eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. We spelen direct knock-out. De thuisploeg heeft een nieuwe naam. Voorheen droegen zij de naam van Asom Bestratingen. Tegenwoordig krijgen zij elke speeldag krachtvoer om zo vele punten binnen te kunnen halen. De eerste tegenstander die eraan zou moeten geloven is Inde / Lolaar. Het team van gelegenheidsaanvoerder Twan Loverbos liep al snel achter de feiten aan. Of dit ligt aan het feit dat sterkhouder Michiel Loomans afwezig is, is onduidelijk. De frietzaak liep door toedoen van Kees Verberne, Melvin Zweers & Menno Jansen uit naar 3-0. Het spel werd gekenmerkt door vrij veel fysiek contact, iets dat toch vrij opmerkelijk is in de zaal. Dit werd echter goed ingeschat door de scheidsrechter van dienst en de teams gingen daar uitstekend mee om. Uiteindelijk werd het hier 4-0.